Skal prøve og skrive litt om hvordan skaffe forsikring.

Først av alt. Sjekk denne siden først; http://lmk.no/forsikring Det du trenger å vite står der. Der finnes det også nedlastbare søknadsskjemaer og oversikt over besiktningsmenn. Flesteparten av bilene våre trenger antagelig ikke besiktningsmann, da det kun er nødvendig for biler verdt over 250000. For andre biler holder det å få en som har helforsikring selv, til å skrive under på besiktningspapirene.

Etter at alt av skjemaer og bilder er i orden, skal dere ta kontakt med undertegnede, så fikser vi resten derifra.

HELFORSIKRING er den vanligste forsikringen. Det er for veterankjøretøy som er i god stand. Bulkete og rustne biler utgår. De må også være godt vedlikeholdt, men det bør ikke bli noe problem. Tidsriktig utstyr kan godtas, men ikke moderne ting på gammel bil. Eks. tidsriktige felger, men ikke Borbet A på en 02. Veteranbilen skal heller ikke brukes som daglig bruksbil. Man må derfor ha en bruksbil i tillegg. Skal også stå i avlåst garasje når ikke i bruk. Gjelder ikke på treff.

OMBYGD/MODIFISERT kan sikkert også være aktuelt for en god del her inne. Det er vanskeligere å få godkjent denne forsikringen, da dokumentasjonene er strengere og den skal godkjennes av et eget forsikringsutvalg. Denne forsikringen var egentlig ment for Hot Rod o.l men kan sikkert brukes på bl.a. diverse M2 prosjekter. Husk bare at bilen må være godkjent av biltilsynet.

BLIVENDE KLASSIKER Denne har jeg fått endel forespørsler om, men den er vanskeligere å få. Det mange ikke tenker på er at man må ha en helforsikring i tillegg, d.v.s en veteranbil. Man må også være helkunde hos LMK Foriskring. Her er det også strenge bruksbegrensninger.

Det finnes også spesielle lagerforsikringer og restaureringsforsikringer, men alt dette finner dere på LMK sidene.

Ellers er det bare å ta kontakt, så skal jeg prøve og hjelpe så godt jeg kan.

Rune Kampenes
+47 950 52 816
leifrkam@online.no